Nakon nove bruke i sramote
2

Dalglish potpisuje neslavne rekorde Liverpoola

Totalsport
Kenny Dalglish (Foto: Arhiv/AFP)
Kenny Dalglish (Foto: Arhiv/AFP)
"Djelomično sam i ja kriv", izjavio je menadžer Liverpoola Kenny Dalglish nakon nove bruke i sramote koju je njegova ekipa priredila navijačima na Anfieldu u ogledu u utorak protiv Fulhama.

Dalglish je klupska legenda i navijači Liverpoola ga obožavaju. Da je bilo ko drugi na njegovom mjestu, s ovakvim rezultatima kakve ostvaruje Liverpool ove sezone u Premiershipu, pogotovo na Anfieldu, taj bi zasigurno pod pritiskom navijača već bio bivši. No, kada je ''King Kenny'' u pitanju, na Kopu je ''zabranjeno'' čak i zviždati.

U utorak je Liverpool u 'šarenom'' sastavu izgubio od Fulhama s 1-0. Igra ''Crvenih'' je, pogotovo u drugom poluvremenu, bila toliko loša da bi je se posramio i neki amaterski klub.

U zadnjih pet nastupa, Liverpool je na Anfieldu osvojio samo jedan bod! U cijeloj sezoni, u 18 utakmica su ''Redsi'' ostvarili svega pet domaćih pobjeda, te osvojili 24 od moguća 54 boda! U gostima su u jednakom broju nastupa utržili bod više.

Klupski kroničari javljaju kako je u pitanju najlošija sezona na domaćem terenu od sezone 1948/49.

Čak i u sezoni 1953/54, u kojoj je ispao iz prve lige, Liverpool je dobio sedam utakmica na Anfieldu. Ove sezone tek pet, a ostao mu je još samo jedan ogled kod kuće, protiv Chelseaja.

Liverpool je najmanji broj pogodaka na domaćem terenu postigao u sezoni 1903/04, 24 gola. Vjerovatno će ''crveni'' ove sezone ''srušiti'' i taj rekord, ako ne utrpaju Chelseaju barem četiri gola, jer su dosad zabili samo 20 golova!

Dalglish se nakon svih posrtanja ove sezone najčešće tužio na ''lošu sreću i preveliki broj propuštenih prilika i pogođenih okvira gola''. Nakon Fulhama je napokon spomenuo i sebe, iako je ''samo djelomično kriv''...

"Moram preuzeti dio krivice jer sam želio pružiti šansu svima da se iskažu. No, predstava i trud mojih igrača su bili stvarno loši. Nismo igrali u visokom tempu. Jedan ili dvojica naših igrača su bili dobri, ali ostali su zakazali. To nismo bili mi. Mnogi moraju preuzeti odgovornost za ovu predstavu. Ja također, jer sam mnogim igračima želio pružiti šansu da se nametnu za ogled protiv Chelseaja u finalu FA Cupa idućeg vikenda", rekao je Dalglish.