Safet Nadarević
0

"Daćemo i život za odlazak u Afriku"

Sarajevo-x.com
"Ostavićemo srce na terenu. Ako treba daćemo i život za plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujte, ne bih žalio da umrem, samo da odemo u Afriku", poručio je Safet Nadarević, defanzivac turskog Eskisehirspora, u razgovoru za Sport Centar uoči predstojeće dvije utakmice baraža protiv Portugala koje će BiH igrati 14. i 18. novembra.

Stub odbrane našeg nacionalnog tima, koji uz kapitena Emira Spahića predstavlja nezamjenjivu kariku u zadnjoj liniji, svjestan je šta čeka njega i njegove saigrače.

"Portugal jeste favorit i to se ne može osporiti. Mogli smo dobiti i nekog drugog, ali sada o tome ne vrijedi raspravljati. Moramo se maksimalno fokusirati na protivnika, a u dvije utakmice sve je moguće. Svjesno smo da nam je ovo finale, utakmice koje se igraju rijetko u karijeri. Sada je na nama da potvrdimo da smo u proteklih godinu dana dobro radili i da nismo slučajno iza sebe ostavili Tursku i Belgiju. Motiva nam neće nedostajati i uvjeren sam da ćemo dati 200, pa i 300 posto svojih mogućnosti kako bi potvrdili kvalitetu i otišli na najveću smotru planetarnih timova", istakao je Nadarević.

Naš reprezentativac smatra da bi konačnog pobjednika mogla odlučiti činjenica što ćemo revanš igrati pred domaćom publikom, a prokomentarisao je i nagađanja o nastupu Cristiana Ronalda: "Činjenica je da je Ronaldo jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač današnjice. Međutim i mi imamo Džeku, Misimovića, Ibiševića... Bitno je samo da vjerujemo u sebe."

Opširniji tekst možete čitati u novom broju Sport Centar magazina, bh. sedmične sportske novine čiji je novi broj od utorka na kioscima u našoj zemlji.