Upola cijene u 14 dana
24

Da li ste čuli za nešto slično? Dortmundov bus u Ligi prvaka dobio kaznu za parkiranje

D. P.
Dortmund je slavio na gostovanju (Foto: EPA-EFE)
Dortmund je slavio na gostovanju (Foto: EPA-EFE)
Klupski autobus Borussije Dortmund bio je parkiran nepropisno tokom utakmice Lige prvaka protiv Newcastlea i za to je stigla novčana kazna.

Policija u mjestu Tynemouth napisala je kaznu od 50 funti (58 eura) ekipi Dortmunda zbog nepropisnog parkinga klupskog autobusa za vrijeme utakmice protiv Newcastlea koja je završena rezultatom 1:0 za goste iz Njemačke.

Vijeće Sjevernog Tynesidea potvrdilo je da je vozilo kažnjeno jer je parkirano na Grand Paradeu, na mjestu gdje je to strogo zabranjeno, u ovom gradu na sjeveru Engleske.

"Naši službenici za civilnu provedbu zakona dužni su izdati kaznu kad god je vozilo parkirano u suprotnosti s važećim pravilima. Možemo potvrditi da je kazna od 50 funti uručena autobusu parkiranom na Grand Paradeu u Tynemouthu. Ukoliko plate u roku od 14 dana, kazna će se smanjiti na 25 funti", saopćile su lokalne vlasti.

Dodali su i to da se nadaju da ekipa Eddieja Howea neće napraviti isti prekršaj na gostovanju Dortmundu pošto će 7. novembra isti rivali igrati, samo s obrnutim domaćinstvima.