Nogomet
0

Da li je Chicharito opasnost za Benzemu?

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Karim Benzema će u nastavku treniranja na pomoćnim terenima Real Madrida "očešati rame" sa Javierom Chicharitom Hernándezom.

Kada je Benzema otišao da igra za Francusku bio je jedini centarfor Kraljevskog kluba, ali nakon njegovog povratka u Madrid susreo se sa ozbiljnim konkurentom piše Marca.

Igrači Reala danas će obaviti trening kako bi se internacionalci mogli vratiti u ritam, a Benzema je jedan od njih, zajedno sa Varaneom, Kroosom, jamesom, Pepeom i Coentraoom. Posljedica će biti prvi susret Francuza sa Hernándezom nakon što je ovaj u posljednji minut prelaznog roka potpisao ugovor o dolasku iz Manchester Uniteda.

Benzema je u nezavidnoj situaciji. Od kada je Higuain prešao u Napoli prošle sezone i nakon što Real nije tražio novog napadača, za Francuza nije bilo konkurencije u njegovoj poziciji.

Ipak, dolazak Chicharita ne znači nužno i opasnost po Benzemu i njegov broj 9, bar ne u kratkoročnom pogledu. Ancelotti ima potpuno povjerenje u Francuza, a zajedno sa Cristianom Ronaldom i Baleom, on dovršava savršen trojac, piše španska Marca.