Žrtva krađe identiteta
248

Čuveni slovenski sudija tvrdi da je njegov Instagram hakiran i da nije prozvao UEFA-u i FIFA-u

H. H.
Skomina je sudio mnoge važne evropske mečeve (Foto: EPA-EFE)
Skomina je sudio mnoge važne evropske mečeve (Foto: EPA-EFE)
Penzionisani nogometni sudija iz Slovenije Damir Skomina demantovao je da je na Instagramu napisao kako se ne slaže se s isključenjem Rusije iz svih takmičenja pod okriljem UEFA-e i FIFA-e, jer kako tvrdi njegov Instagram račun je hakiran.

FIFA i UEFA su jučer izbacile Rusiju iz svih takmičenja što znači da ova reprezentacija neće nastupati u baražu za Svjetsko prvenstvo koji se treba igrati narednog mjeseca, a ujedno su suspendovani i svi ruski klubovi iz evropskih takmičenja.

Mnogi se slažu s ovom odlukom, ali na Instagramu se pojavila navodna izjava Skomine koji je 2019. godine sudio finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Ne slažem se s ratom i svime što ubija ljude, ali kad se u nogomet umiješa politika, to je šteta. Ako Rusija bude isključena iz svih takmičenja, FIFA i UEFA moraju učiniti isto u slučaju zemalja koje u vodile ratove na Bliskom istoku više od 20 godina. Kao i u slučaju cionističke države koja je zauzela zemlju i ubila toliko ljudi u Palestini", pisalo je njegovom navodnom profilu na Instagramu.

Ipak, slovenski arbitar je za portal nogomania.com potvrdio da je žrtva krađe identiteta na internetu, koju je navodno prije nekog vremena prijavio policiji i da to nisu njegove riječi.

Bivši FIFA-in sudac negira postojanje vlastitog Instagram profila, a profil s njegovim imenom i prezimenom redovno objavljuje sadržaje iz njegovog života, uključujući i aktuelne.

Četrdesetpetogodišnji Slovenac sudio je u međunarodnim utakmicama od 2002., a nastupom u finalu Lige prvaka postao je dio elitnih arbitara koji su sudili u finalima Evropske lige (Ajax - Manchester 2017.) i Superkupa Evrope (Chelsea - Atletico 2012.).