Postigao dva pogotka
94

Čudo od djeteta kojeg se Inter olako riješio: Nicolo Zaniolo oduševio Evropu

Klix.ba
Nicolo Zaniolo (Foto: EPA-EFE)
Nicolo Zaniolo (Foto: EPA-EFE)
Romino čudo od djeteta Nicolo Zaniolo oduševio je svjetsku javnost sjajnom igrom u prvom meču osmine finala Lige prvaka u kojem je Vučici s dva pogotka donio pobjedu protiv Porta rezultatom 2:1.

Zaniolo je definitivno odigrao najbolju utakmicu u karijeri, a ona je došla u najboljem mogućem trenutku - pred prepunim Olimpicom u utakmici Lige prvaka.

Ovaj mladi igrač ne samo da je postigao dva pogotka, već je i pored toga imao nekoliko fantastičnih poteza zbog čega ga već sada mnogi porede s Francescom Tottijem.

Mladi Italijan je u Romu stigao pred početak ove sezone kao dio transfera Radje Nainggolana, a nakon meča je rekao da nikada u životu nije očekivao da će mu se desiti ovakvo nešto.

"Nevjerovatna noć. Ostao sam bez teksta i nikada ne bih mogao očekivati ovakvo nešto. Ipak, ne smijemo pasti pod euforiju. Imamo i revanš koji će sigurno biti veoma težak, posebno jer smo dozvolili Portu da praktično ni iz čega postigne pogodak", rekao je Zaniolo.

Zaniolo je postao najmlađi italijanski igrač koji je postigao dva pogotka u meču najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi - Lige prvaka, a samim tim postao je i najmlađi italijanski igrač koji je postigao dva pogotka u nokaut fazi.

Talijanski mediji već danima pišu o Zaniolu kao jednom od najboljih mladih igrača na Apeninima, a sada je svoj kvalitet pokazao na evropskoj sceni.

Nicolo Zaniolo rođen je 2. jula 1999. godine, a prošao je omladinsku školu Fiorentine. Nakon toga je kratko je igrao za Virtus Entellu, poslije čega odlazi u Inter u kojem nije dobio pravu priliku. On je odigrao dva meča za U-18 reprezentaciju Italije i 18 utakmica za U-19 ekipu Azzura. Dobre igre u mlađim selekcijama osigurale su mu poziv i u mladu reprezetnaciju Italije za koju je odigrao četiri utakmice.