Izbacili Sevillu
111

Čudesni Haaland odveo Borussiju Dortmund u četvrtfinale Lige prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije Dortmund plasirali se se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Seville. Večeras je na Signal Iduna Parku bilo 2:2, dok su Milioneri slavili u prvom meču s 3:2. U oba meča dominirao je Erling Braut Haaland.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav iako je Ocampos najavio uzbuđenja velikom prilikom već u trećoj minuti. Ipak, Borussija je deset minuta prije odlaska na odmor došla u vodstvo. Reus je bio asistent, a strijelac Haaland koji je samo skrenuo loptu u praznu mreža za 1:0. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Daleko sadržajnije bilo je drugo poluvrijeme, a svjedočili smo pravoj drami u uvodnim minutama.

Prvo je Haaland postigao gol za 2:0, ali ga je sudija Cakir poništio jer je Norvežanin napravio prekršaj. Ipak, Cakir je vratio na penal zbog prekršaja iz ranije akcije.

Haaland je namjestio loptu na bijelu tačku, ali mu je Bounou odbranio udarac. Ipak, situacija se tada dodatno zakomplikovala jer je Bounou prerano izašao s linije pa se penal ponovio. Haaland je iz ponovljenog jedanaesterca bio siguran i doveo svoju ekipu u vodstvo do 2:0.

Sevilla se vratila u igru u 68. minuti i to nakon još jednog penala. Can je srušio De Jonga i Cakir je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je En-Nesyri, koji je dubokoj sudijskoj nadoknadi stigao pogoditi i za konačnih 2:2.

Podsjetimo, Borussia je u prvoj utakmici slavila pobjedu 3:2 koja je bila ključna za plasman njemačke ekipe među osam najboljih timova Evrope.

Rezultat i strijelci:

Borussia - Sevila 2:2 (Haaland 35', 54' - En Nesyri 69', 90+6')