Liga prvaka
0

CSKA "lako" protiv Trabzonspora, Rahimić igrao u finišu susreta

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U prvoj utakmici grupe B Lige prvaka, igranoj ranije zbog vremenske razlike, CSKA Moskva je na stadionu Lužnjikija s visokih 3-0 bila bolja od turskog predstavnika Trabzonspora.

Iako rezultat pokazuje da je ruska ekipa bez problema riješila Trabzonspor to ipak nije bilo tako. Turska ekipa je na početku utakmice bila puno dominantnija i puno je više prijetila golu golmana CSKA Gabulova. Trabzonspor je čak i postigao gol u 29. minuti utakmice, ali je sudija Mark Clattenburg poništio pogodak zbog ofsajda. Turci se nisu ni snašli, CSKA je brzo prebacio loptu na njihovu polovicu i u svega nekoliko dodira Bjelokošćanin Seydou Doumbia našao se u čistoj prilici koju nije propustio realizirati. Rezultat 1-0 je ujedno bio i rezultat prvog djela.

U nastavku se nastavila izjednačena igra obje ekipe, ali što se utakmica bližila kraju to je domaćin postajao sve opasniji. Latvijac Aleksandrs Kauna pogodio je za 2-0 na asistenciju Brazilca Vagnera Lovea, koji je bio asistent i kod prvog pogotka.

Konačnih 3-0 u 86. minuti postavio je Doumbia svojim drugim pogotkom večeri i četvrtim ove sezone u Ligi prvaka.

Bh. reprezentativac Elvir Rahimić u igru je ušao četiri minute prije kraja umjesto dvostrukog strijelca Doumbije.

CSKA je barem privremeno zasjeo na vrhu grupe B sa istim brojem bodova kao i turska ekipa (4), ali boljim međusobnim omjerom. Francuski prvak Lille i talijanski viceprvak Inter svoju utakmicu igraju kasnije, odnosno u regularnom terminu predviđenom za Ligu prvaka – 20:45.

 Liga prvaka, grupa B:

CSKA - Trabzonspor 3-0 (Doumbia 29, 86, Kauna 76)