Matematika je jasna
107

Crveni karton koji je dobio Felix će Chelsea koštati čak 3,5 miliona eura

E. B.
Crveni karton koji je sinoć dobio Joao Felix u susretu protiv Fulhama će koštati Chelsea čak 3,5 miliona eura.
Felix je samo tridesetak sati nakon potpisa ugovor s Chelseajem debitovao za londonski klub, a na terenu je protiv Fulhama proveo samo 58 minuta nakon čega je zbog pregrubog prekršaja dobio direktan crveni karton.

Prema pravilima Premier League, to je suspenzija na tri utakmice. To znači da će Felix pauzirati mjesec, a u tom periodu će Chelsea "baciti u vjetar" 3,5 miliona eura.

Do te cifre se dođe jednostavnom matematikom. Poznato je da je Chelsea do kraja sezone posudio Felixa od Atletica za 11 miliona eura, te preuzimanje njegove sedmične plate od 250.000 eura.

Felix će propustiti susrete protiv Crystal Palacea, Liverpoola i Fulhama, a na teren će se moći vratiti tek 11. februara protiv West Hama.

Felix je trebao ostati u Chelseaju četiri i po mjeseca, što znači da će Plavci će uzalud dati 2,45 od navedenih 11 miliona eura za tih mjesec dana koja će biti van kombinacija za igru.

Također, Felix će tokom mjeseca pauze dobiti i četiri sedmične plate, što je miliona eura, te dolazimo do totala od 3,45 miliona eura koje će londonski klub "baciti u vjetar".