Drugo kolo
4

Crvena zvezda u finišu utakmice izbjegla poraz u Ligi prvaka, City slavio u Leipzigu

N. K.
Crvena zvezda - Young Boys (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde i Young Boysa podijelili su bodove na stadion "Rajko Mitić" u 2. kolu Lige prvaka odigravši neriješeno 2:2.

Zvezda je dobro krenula u meč i od 35. minute su vodili golom Ndiayeja. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena. Međutim, za samo 16 minute igre u nastavku susreta gosti iz Švicarske su uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo je pogodio Ugrinić, a onda Itten iz penala. I kada su svi čekali posljednji sudijski zvižduk, Zvezda je uspjela dvije minute prije kraja meča preko Bukarija doći do izjednačenja i prvog boda u grupnoj fazi.

Manchester City je na Red Bull Areni pobijedio RB Leipzig rezultatom 3:1. Građani su vodili nakon prvog poluvremena golom Fodena iz 25. minute, a domaći dolaze do izjednačenja u trećoj minuti nastavka susreta. Pogodio je Openda. Ipak, City ponovo dolazi u vodstvo šest minuta prije kraja susreta kada je pogodio rezervista Alvarez koji je ušao samo pet minuta prije gola. Konačnih 1:3 postavio je Doku u sudijskoj nadoknadi.

City je prvi u grupi G sa šest osvojenih bodova nakon dva kola. RB Leipzig ima tri, a Young Boys i Crvena zvezda po bod. U narednom kolu Young Boys će dočekati Manchester City, dok će RB Leipzig ugostiti Crvenu zvezdu.

Lazio je u Škotskoj pobijedio Celtic rezultatom 2:1. Domaći su poveli u 12. minuti golom Furuhashija, ali je nakon pola sata igre izjednačio Vecino. U nastavku meča nije bilo golova sve do pete minute sudijske nadoknade kada je Pedri pogodio za konačnih 1:2.

Prvo mjesto u grupu E dijele Atletico i Lazio sa po četiri boda, Feyenoord ima tri, dok je Celtic bez bodova. U narednom kolu Celtic će dočekati Atletico, dok će Feyenoord ugostiti Lazio.

Rezultati grupe G:

Leipzig - Manchester City 1:3 (Openda 48' - Foden 25', Alvarez 84', Doku 90+2')

Crvena zvezda - Young Boys 2:2 (Ndiaye 35', Bukari 88' - Ugrinić 48', Itten pen. 61')

Tabela:

Rezultati grupe E:

Lazio - Celtic 1:2 (Furuhashi 12' - Vecino 29', Pedro 90+5')

Tabela: