Revanši play-offa
648

Crvena zvezda se plasirala u grupnu fazu Lige prvaka, među elitom i Benfica i PSV

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde plasirali su se grupnu fazu Lige prvaka nakon što su u play-offu zahvaljujući dva gola u gostima izbacili Salzburg. Prije sedam dana u Beogradu nije bilo pogodaka, a večeras je u Austriji bilo 2:2.

Međutim, nije se tako činilo do 65. minute večerašnjeg susreta budući da je Salzburg imao čak dva gola prednosti.

Prvo je za domaće pogodio Dabbur nekoliko minuta prije odlaska na odmor na asistenciju Ulmera pa je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Već u trećoj minuti nastavka Dabbur je udvostručio prednost golom iz penala i mnogi su već tada vidjeli austrijsku ekipu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Međutim, za samo dvije minute Zvezda je postigla dva gotovo identična gola dovoljna za prolaz dalje. Oba puta strijelac je bio Ben i oba puta je asistirao Degenek.

Do kraja meča uprkos velikim napadima domaćih nije bilo promjena pa je moglo početi slavlje na desetine hiljada navijača Zvezde, koji su pristigli u Salzburg.

Povremeni bh. reprezentativac Smail Prevljak igrao je posljednjih sedam minuta za domaću ekipu.

U grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone igrat će i Benfica i PSV koji su večeras izbacili PAOK, odnosno BATE.

Benfica je večeras u Grčkoj slavila rezultatom 4:1, a prije sedam dana u Portugalu je bilo 1:1. Domaći su došli u vodstvo golom Prijovića, ali pobjedu gostima donijeli su Jardel, Pizzi i dva puta Salvio.

PSV je potvrdio pobjedu 3:2 iz prve utakmice odigrane u Bjelorusiji i večeras je u Holandiji slavio sa sigurnih 3:0. Golove su postigli Bergwijn, De Jong i Lozano.