Nogomet
21

Crvena zvezda pobijedila Slobodu u prvom susretu nakon 22 godine

Piše: Adis Karadža
Igrači FK Sloboda
Igrači FK Sloboda
Crvena zvezda i Sloboda su na stadionu Bonifika u Kopru odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj je ekipa iz Beograda pobijedila rezultatom 3:0.

Bio je ovo prvi susret Zvezde i Slobode nakon 22 godine, a odigran je pred praznim tribinama na stadionu u Kopru. Golova u prvom poluvremenu nije bilo. Husić je šutirao u 10. minuti iz slobodnog udarca, ali nije pogodio. Potom je Zvezdin napadač Mrđa u 31. minuti izašao sam pred golmana Slobode Hadžića, međutim, gola nije bilo.

Na drugoj je strani dvije minute kasnije zaprijetio Huseinbašić, koji se nije najbolje snašao, pa je šansa za Slobodu propala. Šut Milijaša iz slobodnog udarca u 37. minuti završio je pored gola, a u 40. minuti mu je odbranio Hadžić. Tako je prvo poluvrijeme, koje je bilo poprilično izjednačeno, završeno rezultatom 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena je Zvezda imala priliku za gol nakon kornera, ali je Hadžić u dva navrata sačuvao svoju mrežu. U 48, minuti je sudija Roberto Ponis prestrogo dosudio jedanaesterac za Zvezdu i pokazao crveni karton Efendiću zbog igranja rukom. Jedanaesterac je minut kasnije precizno izveo Ninković i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Zvezda je na 2:0 povisila u 52. preko Pečnika. Lazović je u 55. minuti pogodio stativu Hadžićevog gola. Golman Slobode je sjajno odbranio Milijašev šut tri minute kasnije. Hadžić se istakao i u 64. minuti kada je zaustavio snažan šut Mrđe.

Uprkos tome što je primio dva gola, Hadžić je danas sjajno branio i pokazao da će biti veliko pojačanje tuzlanske Slobode. Ipak, primio je još jedan pogodak u 75. minuti, a savladao ga je Milunović. Dvije dobre prilike za beogradski klub je u finišu susreta propustio Rakić. Zvezda je na kraju savladala Slobodu rezultatom 3:0.