Muk na Marakani
412

Crvena zvezda nakon šokantne završnice ostala bez grupne faze Lige prvaka

V. K.
Autogol šokirao sve na Marakani (Foto: Crvena zvezda)
Autogol šokirao sve na Marakani (Foto: Crvena zvezda)
Nogometaši Crvene zvezde remizirali su večeras s izraelskim Maccabijem iz Haife (2:2) u revanš utakmicu play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka i na pomalo nevjerovatan način ostali bez iste nakon autogola u sudijskoj nadoknadi.

Iako je Crvena zvezda na ispunjenoj Marakani u ovu utakmicu ušla na fenomenalan način, za beogradski klub sve se završilo tragično.

Zvezda je povela u 27. minuti kada je mrežu gostiju pogodio Aleksandar Pešić. Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, ekipa iz Beograda udvostručila je vodstvo i to pogotkom Mirka Ivanića kojem je asistirao strijelac prvog gola Aleksandar Pešić.

Ekipa Maccabija iz Haife vratila se u meč u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Prvo je golman Zvezde Milan Borjan odbranio penal gostima, međutim već u posljednjem napadu primio je gol s više od 30 metara.

S rezultatom 2:1, ekipe su ušle u drugo poluvrijeme i upravo je ovaj rezultat značio da će se igrati i produžeci.

Međutim, u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena, nakon ubačaja s lijeve strane, igrač Crvene zvezde Milan Pavkov nesretno je poslao loptu u svoj gol i na taj način "izbio" Zvezdi oko 30 miliona eura nagradnog fonda za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka.

Rezultat se do kraja nije mijenjao i samim tim, Maccabi iz Haife se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka.