Izvedeno 11 serija
476

Crvena zvezda nakon dramatičnih penala u Kopenhagenu ušla u play-off Lige prvaka

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Crvene zvezde su prošli u play-off Lige prvaka. Oni su nakon 1:1 protiv Copenhagena na stadionu "Rajko Mitić" istim rezultatom okončali meč u glavnom gradu Danske, te su o putniku dalje odlučivali penali, a sretnija je bila beogradska ekipa i prošla dalje.

Crvena zvezda je povela u 17. minuti kada je Marko Marin asistirao Richmondu Boakyeu koji pogađa za 1:0. Ipak, u posljednjim trenucima prvog poluvremena popustila je koncentracija odbrani Zvezde, a iskusni Dame N'Doye je glavom pogodio za 1:1.

Gosti iz Beograda ostali su sa igračem manje u 54. minuti kada je drugi žuti karton zaradio Nemanja Milunović, no Copenhagen to nije uspio iskoristiti, te je susret otišao u produžetke.

U 112. minuti brojčano stanje na terenu je bilo izjednačeno kada je Pep Mas također zaradio drugi žuti karton i morao je napustiti teren.

Nakon što nije bilo pobjednika u dodatnih 30 minuta pristupilo se izvođenju penala, a više sreće u dramatičnom izvođenju udaraca sa 11 metara imali su gostujući igrači koji su slavili rezultatom 7:6 nakon čak 11 serija.

Crvena zvezda će u play-offu Lige prvaka igrati protiv Young Boysa.