Spektakl na Marakani
129

Crvena zvezda čudesnim preokretom pobijedila Olympiakos

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crvene zvezde pobijedili su na Marakani u drugom kolu Lige prvaka ekipu Olympiakosa rezultatom 3:1 i to nakon velikog preokreta.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, a prvu veliku šansu propustio je Guerrero u 24. minuti kada je bio neprecizan nakon udarca glavom.

Ipak, u 37. minuti gosti dolaze do vodstva i to nakon velike greške Zvezdinog golmana. Masouras je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Semedo je zatresao mrežu iz neugodne pozicije, iako se i on sam nije nadao tome.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Zvezda je mogla izjednačiti, ali je Sa fantastično odbranio pokušaj Jovančića.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 58. minuti kada je Benzia zaradio drugi žuti karton pa je Olympiakos do kraja meča igrao s igračem manje.

Samo pet minuta trebalo je Zvezdi da stigne do izjednačenja. Vulić je pokazao pribranost u šensaestercu nakon velike greške odbrane i donio izjednačenje domaćoj ekipi.

I kada se činilo da će utakmica biti završena neriješenim rezultatom zakuhalo se u samom finišu meča. Prvo je Meriah imao veliku šansu za Olympiakos, ali Zvezda to ekspresno kažnjava preko Mulinovića. Konačnih 3:1 postavio je Boakye u posljednjoj minuti utakmice.

Zvezda sada ima tri boda što je dovoljno za drugo mjesto na tabeli iza lidera Bayerna. Olympiakos i Tottenham imaju po jedan osvojen bod.

Rezultati B-grupa: Crvena zvezda - Olympiacos 3:1 Tottenham Hotspur - Bayern München 2:7

Tabela:

  1. Bayern München 2 2 0 0 10:2 6
  2. Crvena zvezda 2 1 0 1 3:4 3
  3. Olympiacos 2 0 1 1 3:5 1
  1. Tottenham Hotspur 2 0 1 1 4:9 1