Nogomet
1

Cruyff: Teško će Messi, Neymar i Suarez zajedno igrati

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Holandska i Barcelonina nogometna legenda Johan Cruyff na nož je dočekao potpisivanje ugovora između katalonskog kluba i urugvajskog napadača Luisa Suareza.

Barcelona je, podsjetimo, u petak potvrdila da je sa Suarezom sklopila petogodišnju saradnju nakon što je s dosadašnjim klubom urugvajskog reprezentativca, Liverpoolom, dogovorila transfer.

Napadačku liniju Barcelone u nadolazećoj sezoni, prvoj pod trenerskom palicom Luisa Enriquea, činit će Lionel Messi, Neymar i Suarez, što je, smatra Cruyff, teško spojiva kombinacija.

"Sretan sam zbog toga što je Njemačka osvojila Svjetsko prvenstvo. Igraju nogomet od kakvog se Barcelona sve više distancira, a takvo mišljenje dodatno potvrđuje dolazak Suareza. On je sjajan nogometaš, ali mu je karakter težak", napisao je Cruyff u kolumni za De Telegraaf i dodao:

"Ne znam kako će njih trojica zajedno budući da su svi tip igrača individualaca. Potpisivanjem Suareza klub je potvrdio da više cijeni sjajne individualce od ekipe koja sjajno igra. Stil igre razvijen pod Frankom Rijkaardom i Pepom Guardiolom biva odbačen".