Serie A
46

Crotone protiv Juventusa uz pomoć VAR-a stigao do prvog boda u sezoni

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Juventusa su kiksali u 4. kolu italijanske Serie A protiv posljednjeplasiranog Crotonea.

Crotone je odigrao hrabro i iskoristio neigranje Cristiana Ronalda i osvojio je prvi bod u sezoni nakon tri teška poraza.

Domaćin je poveo u 12. minuti kada je Simy realizovao penal, no samo devet minuta kasnije Juve je stigao do izjednačenja kada je Chiesa centrirao iz slobodnjaka, a Morata glavom pogodio za 1:1.

Chiesa će debi u dresu Stare dame pamtiti po asistenciji, ali i po gluposti koju je napravio nakon sat vremena igre kada je nakon preoštrog starta na centru nad Cigarinijem dobio direktan crveni karton i ostavio svoje saigrače na cjedilu.

No, Juve je i s igračem manje mogao stići do pobjede i to u dva navrata. U 63. minuti Morata je još jednom šutirao sjajno glavom, ali je pogodio samo stativu, a u 76. minuti je konačno ponovo zatresao Cordazovu mrežu nakon što je šut Cuadrada skrenuo u gol.

No, arbitar Fourneau je zatražio asistenciju kolega iz VAR sobe koji su poništili pogodak zbog milimetarskog ofsajda u kojem se našao Španac.

Do kraja susreta Juve je pokušavao i dalje stići do pobjede, no odbrana Crotonea je izdržala sve napade i na kraju su domaći igrači imali mnogo razloga za slavlje.

Crotone - Juventus 1:1 (Simy 12. penal - Morata 21.)

Tabela: