Novo pojačanje
57

Crnogorci razotkrili plan FK Sarajevo, najskuplji igrač lige na korak od Koševa

D. P.
Matanović briljira ove sezone (Foto: Screenshot/RTCG)
Matanović briljira ove sezone (Foto: Screenshot/RTCG)
Najskuplji nogometaš crnogorske 1. CFL lige Marko Matanović na vrhu je liste želja Fudbalskog kluba Sarajevo i prema pisanju crnogorskih medija, na korak je od dolaska na Koševo.
Premijer liga Bosne i Hercegovine stigla je do pauze, a to donosi tradicionalno renoviranje širih rostera ekipa koje se takmiče. Očekuje se da će zima biti vrlo prometna i na Koševu, gdje je već stiglo jedno pojačanje, a uskoro bi moglo i drugo.

Bordo tim je jučer predstavio omladinskog reprezentativca BiH Eldara Mehmedovića koji se vratio u naš nogomet iz Hrvatske, a sada crnogorski mediji razotkrivaju novi bitan posao na Koševu.

Kako prenosi CG Fudbal, jedan od najboljih nogometaša Sutjeske iz Nikšića ove zime će napustiti stadion kraj Bistrice i preći na Koševo. Riječ je o Marku Matanoviću za kojeg Crnogorci pišu kako je na korak od Sarajeva.

Matanović (23) igra odlično ove sezone i rapidno mu je porasla cijena na Transfermarktu. Prema procijenjenoj vrijednosti od 400.000 eura, Matanović dijeli prvo mjesto najskupljih igrača elitnog ranga crnogorskog nogometa.

Riječ je o defanzivnom veznjaku koji može igrati i na poziciji centralnog veznog, a ove sezone u 16 nastupa ima po dva gola i asistencije. Upisao je tri nastupa za mladu reprezentaciju Crne Gore.

To bi za Matanovića bio prvi inostrani angažman u karijeri. Počeo je u Titogradu, a onda je preko Jezera 2021. godine stigao u Sutjesku gdje je prema pisanju crnogorskih medija, potpuno "eksplodirao".

S Nikšićanima ima ugovor do ljeta naredne godine i bit će zanimljivo vidjeti na koji način će stići na Koševo, odnosno da li će Bordo tim morati platiti neko obeštećenje, ukoliko se transfer realizuje.