|

Cristianu Ronaldu u Dubaiju uručena nagrada: Ja sam svoj omiljeni fudbaler

Cristianu Ronaldu u Dubaiju uručena nagrada: Ja sam svoj omiljeni fudbaler
35
A
Anadolija
28.12.2013. u 18:32
31
komentara
35

dijeljenja
Cristianu Ronaldu u Dubaiju uručena nagrada: Ja sam svoj omiljeni fudbaler Foto: Anadolija
Portugalskom reprezentativcu i članu španskog Real Madrida, Cristianu Ronaldu, uručena je nagrada u okviru 8. Međunarodne sportske konferencije koja se održava u Dubaiju.
Konferenciji, koju ove godine pod naslovom "Jačanje budućnosti fudbala" organizuje Sportsko vijeće Dubaija, prisustvovali su brojni fudbalski stručnjaci, kao i fudbaleri iz brojnih evropskih i azijskih fudbalskih klubova.

U okviru konferencije Ronaldu je uručena nagrada Globe Soccer Award za "Best fan". Ronaldo je tom prilikom kazao kako će u narednoj godini biti veliki izazov postići 69 golova, kao što je to uspio učiniti u 2013.

"Uvijek pokušavam biti što bolji, i tako povećavam broj postignutih golova", kazao je Ronaldo. 

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Na pitanje koji je njegov omiljeni fudbaler, "Pa naravno ja", odgovorio je Ronaldo, dodavši da su tokom mladosti njegovi idoli bili Luis Figo i Fernando Couto. 

Tokom konferencije razgovaralo se o temama poput financije i globalizacija u fudbalu, kao i o stanju fudbalskih stadiona. Posjetioci konferencije imali su priliku slušati trenera Bayerna iz Munchena Pepa Guardiolu, trener Juventusa Antonio Conte, trenera reprezentaciju Rusije Fabia Capella, te mnogobrojnih fudbalskih stručnjaka iz cijelog svijeta.

 

 
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...