Motivisan i spreman
176

Cristiano Ronaldo u transu: Jači nego ikad, želimo osvojiti Italiju, Evropu i svijet

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo napisao je motivirajuću objavu na društvenim mrežama kojom je poručio da je Juventus u narednoj sezoni spreman za najviše ciljeve.

Stara dama je prošle godine osvojila devetu uzastopnu titulu prvaka Italije, no opet su razočarali u Ligi prvaka gdje su u osmini finala ispali od Lyona. Zbog toga, trener Maurizio Sarri dobio je otkaz, a na njegovo mjesto stigao je legendarni veznjak Andrea Pirlo.

Ronaldo je na društvenim mrežama napisao da je spreman za treću sezonu u Juventusu.

"Dok se spremam za svoju treću sezonu u Juventusu, moj duh i ambicija su na najvišem nivou. Golovi. Pobjede. Posvećenost. Profesionalizam. Svojom snagom i uz pomoć saigrača i svih ljudi u Juventusu, ponovo ćemo raditi na osvajanju Italije, Evrope i svijeta", napisao je Ronaldo i dodao:

"Obaranje rekorda, preskakanje prepreka, osvajanje titula i postizanje ličnih ciljeva. Da radimo više i bolje i da odgovorimo na sve izazove koji nam se nađu na putu. Svake godine želimo biti bolji od one prije i osvojiti sve za naše navijače. Biti nositelj ove nevjerovatne i jedinstvene strasti u Juventusu i živjeti u skladu s tom historijom, uzdižući svoje ime, naše vrijednosti i standarde što je više moguće.

Mi smo Juventus. Mi smo šampioni. Vratili smo se jači nego ikad.

Računamo na vas Svi zajedno!", poručio je Ronaldo

Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri igrao za Sporting, Manchester United i Real Madrid, a u Torino je stigao 2018. godine nakon što je s Real Madridom osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.