Pomoć rodnom otoku
0

Cristiano Ronaldo u humanitarnoj utakmici za Madeiru

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo pristao je nastupiti u humanitarnoj utakmici za pomoć poplavama mu potresenog rodnog otoka Madeire.

Poplave i potom uvjetovani odroni tla uvjetovali su smrt najmanje 42 osobe proteklog vikenda na Madeiri, a odmah potom krenulo se u organizaciju utakmice humanitarnog karaktera kako bi se prikupio novac potreban za pomoć žrtvama.

Organizacija utakmice povjerena je aktualnom portugalskom prvaku Portu, a klub je na svojim stranicama objavio kako će se u njoj na terenu ogledati njihova momčad protiv nogometaša iz klubova koji se nalaze na Madeiri, Maritima i Nacionala.

"Predsjednik kluba Jorge Nuno Pinto da Costa aktivirao se oko pregovora koji su doveli do potvrde da je Cristiano Ronaldo slobodan i željan nastupiti u utakmici", stoji u Portovom priopćenju.

Ronaldo je u nedjeljnoj visokoj pobjedi Real Madrida nad Villarrealom 6-2 u 23. kolu španjolskog prvenstva ugradio gol i dvije asistencije, a nakon postignutog gola otkrio je majicu s napisom “Madeira”.

"Tamo sam odrasao i ondje moja porodica živi. Nisam mogao vjerovati što sam vidio na televiziji. Želim pomoći na koji god način mogu", rekao je Ronaldo za internet stranicu “kreljavskog kluba”.