Ukoliko trener napusti Madrid
0

Cristiano Ronaldo: Neću ići za Mourinhom, ostajem u Realu

Sarajevo-x.com
Ronaldo (Foto: AFP)
Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo, zvijezda Real Madrida i jedan od najboljih nogometaša današnjice, je u razgovoru za portuglasku TVI izjavio kako neće ići za Mourinhom ukoliko trener odluči napustiti Madrid.

Ronaldo je kazao kako je njegov odnos sa Mourinhom savršen, te dodao kako se najbolji igrači treneri moraju dokazati i u drugim ligama.

"Prije nego što sam ga upoznao, znao sam da ćemo se slagati odlično jer imamo istu filozofiju i pogled na nogomet. Ukoliko on odluči napustiti Real Madrid, neću ići za njim. Ako negdje odem, bit će to zbog mene ne zbog drugih", kazao je Cristiano Ronaldo.

Ovo je Ronaldu treća sezona u dresu "kraljevskog kluba" u kojem je do sada postavio mnogobrojne rekorde na individualnom nivou.

"Želim još jednu dobru sezonu. Želim nastaviti u Realu. Još uvijek imam tri godine ugovora i vidjet ćemo šta je to što klub želi od mene", dodao je.

Portugalac nije zaboravio ni Sir Alexa Fergusona koji ga je otkrio i doveo u Manchetser United sa kojim je osvojio mnogo titula.

"Dao mi je prilike, obrazovanje iz nogometa, mentalno i psihološki me ojačao. Zahvalan sam mu do kraja život", rekao je Ronaldo o svom bivšem treneru.