Nogomet
103

Cristiano Ronaldo donio Realu prvi trofej u sezoni, Sevilla poražena 2:0

Piše: J. H.
(Foto: AFP)
Dva španska kluba, Real Madrid i Sevilla, odigrala su utakmicu Superkupa Evrope nakon što su proteklu sezonu završili kao osvajači Lige prvaka odnosno Evropske lige. Madriđani su pobijedili rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima Cristiana Ronalda.

Trener Reala Carlo Ancelotti na teren je poslao najbolje što u ovom trenutku može ponuditi svlačionica Reala. Među 11 startera bila su i pojačanja Toni Kroos i James Rodriguez, zvijezde Mundijala u Brazilu.

Iako se očekivalo da će Cristiano Ronaldo i društvo na odmor otići sa bar dva gola prednosti, Sevilla se pokazala kao dobro organizovana ekipa koja je imala dvije odlične šanse.

Povela je večeras nominalno domaća ekipa preko Cristiana Ronalda u 30. minuti. Gareth Bale je odlično centrirao u šesnaesterac Seville, a Portugalcu nije bilo teško smjestiti iza leđa nemoćnog Beta. Prethodno, golman Seville je odlično obranio šut najboljem igraču današnjice.

Četiri minute kasnije, Casillas je spasio Real nakon odličnog šuta Daniela Carrica.

Nakon odmora, opet je na scenu stupio Cristiano Ronaldo. Primio je odličnu asistenciju od Bezneme i drugi put večeras savladao Beta.

Real je prijetio i preko najskupljeg pojačanja ove sezone, Kolumbijca Jamesa Rodrigueza. Bivši član Monaca primio je dobar pas Balea i lijevom nogom snažno šutirao na gol Seville, ali se golman Andalužana ovaj put iskupio za grešku kod prvog gola.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

Superkup Evrope, rezultat:

Real Madrid - Sevilla 2:0 (Cristiano Ronaldo 30, 49)