Bivši predsjednik Santosa
15

Čovjek koji je "stvorio" Neymara: On je na razini Messija i Ronalda

K. H.
Neymar, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Neymar, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Bivši predsjednik Santosa Marcelo Teixeira tvrdi da Brazilac Neymar posjeduje kvalitet da dođe na razinu Lionela Messija i Cristiana Ronalda, ali da za nešto takvo mora razmišljati samo o nogometu i koristiti svoje najbolje nogometne vještine.

Teixeira je funkciju predsjednika Santosa vršio u vrijeme kada je Neymar imao 14 godina i kada ga je Real Madrid svim silama pokušao dovesti u svoje redove. Danas, Neymar se nalazi između prelaska u Barcelonu i Real Madrid, baš kao što je to i ranije bio slučaj, a gdje će nastaviti karijeru, tek treba da se vidi.

"Neymar je jedan od najboljih nogometaša svijeta, posebno kada pogledamo njegov individualni kvalitet, a onda ga možemo staviti u istu razinu kao Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Vjerujem da ćemo nekada vidjeti takvu situaciju, a ja mu savjetujem da igra nogomet i pokaže jedinstvene vještine koje posjeduje, jer on je proizvod napornog rada i predanosti, kao i talenta koji mu je Bog dao", kazao je Teixeira za španski AS.

Dalje, rekao je da Neymar može napraviti razliku u bilo kojem klubu na svijetu te je ispričao pod kojim okolnostima ga je kao 14-godišnjaka zadržao u Santosu, umjesto da ga proda u Real Madrid.

"Vidjet ćemo da li će Neymar završiti u Real Madridu, ali bi i tamo, kao i svakom drugom klubu na svijetu, sigurno pravio razliku. Želio je otići tamo kao 14-godišnjak, ali smo ga uspjeli zadržati jer sam njegovom ocu dao milion dolara. Cijeli klub je tada mislio da sam lud, ali sam znao da je on poseban igrač i bilo mi je jako važno da ga zadržim u klubu. Poslije smo s njim ostvarili velike rezultate, prodali smo ga, pa je odluka bila ispravna", završio je Teixeira.

Neymar je 2017. godine u najvećem transferu svih vremena napustio Barcelonu i pojačao PSG, ali u dresu francuskog kluba nije opravdao velika očekivanja koja su od njega imali, odnosno nije napravio razliku u najvećim utakmicama sezone, onima koje se igraju u okviru Lige prvaka.