Nogomet
0

Čovjek koji je otkrio Messija duboko se razočarao u njega

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Kako sam tvrdi, 58-godišnji Ernesto Vecchio je čovjek koji je otkrio danas najboljeg svjetskog nogometaša, Argentinca iz Barcelone Lionela Messija.

No, Vecchio je optužio Messija da ga posljednjih godina izbjegava i ne želi s njim imati nikakav kontakt, uprkos tome što ga je nogometno usmjerio, te ga na ulici pronašao kao velikog talenta.

"Deset godina ga nisam vidio, niti razgovarao s njim. Shvatam to kao tragediju, ali i dokaz da slava i novac silno mijenjaju ljude. Razočaran sam u Messija", rekao je Vecchio i nastavio: "Pronašao sam Messija kao malog dječaka na ulici. Vidio sam da je nogometno jako talentovan, te sam ga usmjerio u Newell's Old Boys gdje sam ga trenirao do njegove 12 godine. Tada je otišao u Barcelonu i tu je završila svaka naša konverzacija."

Vecchio je naglasio i sljedeće: "Bila je 2006. godina. Čuo sam da se pojavio u Rosariju i otišao sam do njegovog doma kako bi mu se javio, vidio ga. No, rekli su mi na vratima da ga nema. Lagali su mi. Nemam pojma, možda misli da hoću da ga vidim jer želim nekakvu protuuslugu, novac... Ja ga ipak samo želim vidjeti i stisnuti mu ruku. Nakon svega, pak, više ne znam što da mislim o tom čovjeku."