Debitovao u Barci
58

Coutinho: Sretan sam i uzbuđen, nevjerovatno je igrati s Messijem i Suarezom

Klix.ba
Philippe Coutinho (Foto: AFP)
Philippe Coutinho (Foto: AFP)
Brazilac Philippe Coutinho debitovao je za Barcelonu u meču Kupa kralja koji je Blaugrana pobijedila rezultatom 2:0 protiv gradskog rivala Espanyola, a s tim rezultatom osigurali su prolazak u polufinale ovog takmičenja.

Coutinho je u igru ušao u 68. minuti, a za kratko vrijeme koje je proveo na terenu napravio je nekoliko zanimljivih poteza te je izmamio aplauz publike na Camp Nou.

"Bio je ovo poseban dan i sjajno veče. Sretan sam i uzbuđen zbog načina na koji su me navijači pozdravili. Vrlo sam sretan, a igrati sa Messijem i Suarezom, kao i ostalim nogometašima je nešto nevjerovatno. Najvažnije je da smo pobijedili u očekivano teškom meču", kazao je Coutinho nakon meča.

Trener Barcelone Ernesto Valverde imao je samo riječi hvale za nastup Coutinha, a posebno je pohvalio njegovu igru "jedan na jedan".

"Prilagođen je našem stilu igre, a može da nam pomogne svojom sposobnošću igranja 'jedan na jedan'. Uvijek može da napravi opasnu sitauciju i mislim da je dobro odigrao protiv Espanyola. Ovo je tek početak, vidjet ćemo šta će se sljedeće dogoditi", rekao je Valverde, a o bivšem igraču Liverpoola pričao je i Andres Iniesta:

"Coutinho će svojim talentom napredovati veoma brzo, a od pomoći će mu biti atmosfera i okruženje u kojem se nalazi. U njegov kvalitet niko ne sumnja i bit će vrlo koristan našem timu", dodao je Iniesta.