Serie A
24

Correa slomio Udinese u nastavku i donio važnu pobjedu Interu, Džeko igrao 80 minuta

K. H.
Foto: Twitter
Ekipa Intera upisala je sigurnu pobjedu protiv Udinesea u meču 11. kola italijanske Serije A rezultatom 2:0, a naš Edin Džeko na terenu je proveo 80 minuta.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, iako je Inter imao tri izuzetno dobre šanse. Prvo je prijetio Barella u 14. minuti, ali mu je golman Udinesea odbranio, da bi novu šansu imao Ranocchija u 22. minuti. On je šutirao preko gola.

Posljednju priliku u prvih 45 minuta imao je Barella u 26. minuti, ali mu je to još jednom sjajno odbranio golman Udinsea.

Inter u 60. minuti dolazi u zasluženo vodstvo golom Corree, a osam minuta nakon toga ovaj igrač je postigao i svoj drugi gol i tako riješio pitanje pobjednika. Treba reći i to da je naš Džeko imao sjajnu šansu u međuvremenu, ali mu je golman Udinesea odbranio.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i Inter je upisao sedmu pobjedu u ovoj sezoni, a naš Edin Džeko na terneu je proveo 80 minuta. Treba reći i to da je u redovima Udinesea u prvoj postavi igrao Mato Jajalo, a on je iz igre izašao u 58. minuti, a ubrzo nakon toga tim iz Udina je primio dva pogotka.

Rezultat i strijelci:

Inter - Udinese 2:0 (Correa 60', 68')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore