Hrvati razočarani
7

Ćorluka: Sudija je slijep

FENA
Vedran Ćorluka (Foto: AFP)
Vedran Ćorluka (Foto: AFP)
Hrvatski nogometni reprezentativci nisu u ponedjeljak kasno navečer skrivali razočarenje zbog gubitka utakmice sa Špaijom za plasman u četvrtfinale evropskog nogometnog prvenstva, no po njihovim ocjenama sudije su odlučile ko će nastaviti daljnje takmičenje.

"Tužno, žalosno. Ne mogu prežaliti što se nismo plasirali u četvrtfinale, ali mogu reći da su sudije odlučile ko će proći dalje. Svi smo bili odlični, jer ravnopravno odigrati protiv Španije, čak i stvoriti više konkretnih prilika protiv takve ekipe, nije mala stvar. No, očito netko nije htio da prođemo dalje," kazao je Mario Mandžukić nakon poraza od Španije koji je Hrvatsku udaljio s Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Vedran Ćorluka je njemačkog sudiju Starka prozvao slijepcem koji je oštetio hrvatsku ekipu. "Sudija je slijepac, nije vidio dva čista jedanaesterca, a upitan je i španski gol. Jednostavno, nemam riječi, sudija nam je slijepac'", kazao je Čarli.

Kapetan reprezentacije Darijo Srna smatra kako je hrvatska reprezentacija pokazala da se može nositi s najboljom ekipom na svijetu. "Teško mi je bilo što reći. No, ne trebamo spuštati glavu. Pokazali smo da spadamo u sam vrh nogometa", kazao je Srna.

Igrali smo dobro, Španci su praktično bili bez šanse, a mi smo složili nekoliko sjajnih", kazao je kapiten reprezentacije te se okrenuo budućnosti: "Zahvaljujem se svim svojim saigračima na uloženom trudu u zadnjih mjesec dana i za sve što su dali za ovu reprezentaciju. Zahvaljujem i šefu, koji nas je sjajno vodio proteklih šest godina, ali ostavio je pravu ekipu i pravi kostur na kojem će budući selektor moći graditi ekipu", zaključio je Srna.