Daily Mail
0

Ćorluka ne ide u West Ham

Totalsport
Vedran Ćorluka
Vedran Ćorluka
Za razliku od otočkog tabloida The Suna, koji je najavio mogućnost transfera hrvatskog nogometaša Tottenhama Vedrana Ćorluke u redove drugoligaša West Hama, konkurentski mu list Daily Mail tvrdi da je takav epilog malo vjerovatan, te kao moguće nove destinacije spominje Stoke i QPR.

Simon Jones kolumnist je Daily Maila i čovjek zadužen za ocjenu vjerovatnosti transfera u januarskom prijelaznom roku, a u svojoj dnevnoj kolumni procjenjuje mogućnost transfera omjerima od 0/5 do 5/5.

Mogućnost Ćorlukinog prelaska u redove drugoplasirane ekipe Championshipa ocijenio je s 1/5 uz komentar:

"Hrvat je na izlaznim vratima Tottenhama i želi vratiti (vjerovatno je mislio zadržati) mjesto u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Spominjao se posao s Romom, ali Tottenham ga onda ne bi mogao vratiti iz Italije u slučaju povreda. West Ham bi profitirao njegovom raznovrsnošću i sposobnošću da igra i centralnog defanzivca, te se Sam Allardyce nada da može dovesti igrače s premierligaškim iskustvom ili znanjem. Ipak, Ćorluka još nije jedan od njih. Stoke bi mogao pokazati interes jer su u potrazi za desnim defanzivcem. QPR također zadržava interes."