Nogomet
0

Copa Libertadores: Golman odveo Atletico u polufinale

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Golman nogometaša Atletico Mineira Victor najzaslužniji je što je njegova ekipa izborila plasman u polufinale Cope Libertadores (južnoamerička inačica Lige prvaka) protiv Tijuane.

U uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Atletico Mineiro je kod kuće u Belo Horizonteu remizirao protiv meksičkog sastava 1-1, a kako je u prvom susretu rezultat bio 2-2 brazilska ekipa predvođena nekadašnjim najboljim svjetskim igračem Ronaldinhom plasirala se u polufinale.

Nakon dvije minute igre u sudijskoj nadoknadi u kaznenom prostoru Atletico Mineira oboren je veznjak Tijuane Pablo Aguilar i sudija je pokazao na bijelu tačku. Izvođenje je preuzeo Kolumbijac Duvier Riascos, strijelac otvarajućeg gola na susretu iz 26. minute, te je pucao po sredini gola. Iako se Victor bacio na svoju desnu stranu, uspio je nekako lijevom nogom u padu odbraniti udarac koji bi, da je završio u mreži, odveo Tijuanu među četiri najbolja.

Jedini gol za Atletico Mineiro na susretu postigao je Rever u 41. minuti na asistenciju Ronaldinha iz slobodnog udarca. Tri minute kasnije Ronaldinho je pogodio i gredu.

U završnici susreta isključen je Rever zbog prigovora sudiji.

U polufinalu će Atletico Mineiro igrati protiv argentinskih Newell's Old Boysa, dok se u drugom polufinalu sastaju paragvajska Olimpia i kolumbijski Independiente Santa Fe.

Copa Libertadores, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

Atletico Mineiro - Tijuana 1-1 (Rever 41 / Riascos 26), 3-3