Nogomet
0

Copa America: Brazil, Peru i Kolumbija u četvrtfinalu

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Pobjedom nogometaša Brazila nad Venezuelom od 2-1 te remijem bez pogodaka između Kolumbije i Perua završeno je takmičenje po grupama na Južnoameričkom prvenstvu i kompletirani su četvrtfinalni parovi.

Brazil je pogocima Thiaga Silve u 9. minuti i Firmina u 51. minuti ostvario pobjedu nad Venezuelom za koju je strijelac u 84. minuti bio Fedor. Nakon što su prethodno Kolumbija i Peru odigrali 0-0, to je značilo da su iz grupe C u četvrtfinale prošle sve reprezentacije osim Venezuele.

Naime, osim dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe, u četvrtfinale su se plasirale i dvije od tri trećeplasirane reprezentacije. Tako su se među reprezentacijama koje nastavljaju takmičenje našli Urugvaj iz grupe B i Kolumbija iz grupe C sa po 4 boda, a otpao je Ekvador iz grupe A koji je završio takmičenje sa 3 boda.

Sve četvrtfinalne utakmice igrat će se u 20:30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 1:30 iza ponoći po našem vremenu. Čile i Urugvaj će se prvi boriti za mjesto u četvrtfinalu, u noći sa srijede na četvrtak. Dan poslije na rasporedu je dvoboj Bolivije i Perua. U noći s petka na subotu za polufinale će se boriti Argentina i Kolumbija, a sa subote na nedjelju dobit ćemo posljednjeg polufinalista u dvoboju Brazila i Paragvaja.

Grupa C - 3. kolo:

Brazil - Venezuela 2-1 (T. Silva 9, Firmino 51/Fedor 84) Kolumbija - Peru 0-0

Tabela:

  1. Brazil 3 2 0 1 4-3 6
  2. Peru 3 1 1 1 2-2 4
  3. Kolumbija 3 1 1 1 1-1 4
  4. Venezuela 3 1 0 2 2-3 3