Serie A
18

Conteov Inter savladao Udinese i nakon tri kola se izdvojio na vrh tabele

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Intera savladala je Udinese u meču 3. kola italijanske Serije A na svojoj Giuseppe Meazzi minimalnim rezultatom 1:0 te su se s nova tri boda izdvojili na vrhu tabele.

Možda i ključni trenutak meča desio se u 35. minuti kada je gostujući igrač De Paul namjerno i bez lopte udario Candrevu u glavu, zbog čega mu je sudija Mariani pokazao direktan crveni karton.

S igračem manje, Udinese je izdržao samo devet minuta, a onda sjajni Sensi postiže gol u 44. minuti i pred sami kraj prvog poluvremena donosi vodstvo svojoj ekipi. U drugom poluvremenu Inter je rutinski čuvao stečenu prednost, ekipa Antonija Contea mogla je postići još neki gol, ali nisu bili pribrani u samoj završnici.

Debi u dresu Intera i to baš protiv Udinesea imao je Alexis Sanchez koji je pred kraj prijelaznog roka napustio Manchester United i vratio se u Italiju, a u samom finišu meča imao je priliku i postići prvi gol no gostujuća odbrana ga je u tome spriječila.

Bh. veznjak Mato Jajalo odigrao je 70 minuta u redovima Udinesea, a s nova tri boda, Inter se izdvojio na samom vrhu Serije A sa devet osvojenih bodova, dva više od Juventusa koji je remizirao protiv Fiorentine.