Nakon ispadanja u polufinalu
0

Conte: Nije bio penal za nas, sudije su uvijek u pravu

Totalsport
Antonio Conte (Foto: Arhiv/AFP)
Antonio Conte (Foto: Arhiv/AFP)
Šokantna je bila uzvratna polufinalna utakmica talijanskog nogometnog Kupa u utorak navečer. Na kraju, u finale su prošli igrači Lazija pobjedom na svom Olimpicu 2-1.

Podsjetimo da su u prvom meču Juventus i Lazio u Torinu odigrali 1-1, a Lazio je u Rimu sve do 92. minute vodio 1-0. Tada je Vidal izjednačio i činilo se donio svom klubu produžetke, no samo minutu kasnije, u 93., konačnih 2-1 je postavio Floccari. Inače, niti tu nije bio kraj jer je minutu kasnije Vidal imao sjajnu šansu, a nakon odbijene lopte Marchisio je promašio prazan gol.

"To je bila naša velika šansa i šteta zbog toga. Mislim da smo u 180 minuta pokazali više od Lazija, ali poštujem ovakav rezultat i naše ispadanje", rekao je trener Juventusa Antonio Conte.

Prošle je godine Juventus također ostao bez trofeja u Kupu, budući je poražen u finalu od Napolija. Također na rimskom Olimpicu.

"Penal za nas? Ma, nije bio penal, sudije su uvijek u pravu", sarkastično je opisao jednu situaciju Conte na uzvratnom meču kada je u domaćem šesnaestercu srušen Mirko Vučinić.

Na drugoj strani je vladala euforija, a trener Vladimir Petković je kratko podvukao:

"Kakva je ovo samo šokantna i luda utakmica bila. Zaslužili smo ovo slavlje, baš smo ga zaslužili."