Chelseajev trener
242

Conte: Ne možete pobijediti ovakvog Messija

Klix.ba
Conte i Messi (Foto: EPA-EFE)
Conte i Messi (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone su na krilima Lionela Messija rezultatom 3:0 pobijedili Chelsea u revanš susretu Lige prvaka te tako izborili prolaz u četvrtfinale.

"Utakmica s Chelseajem bila je najteži meč za nas u ovoj sezoni. Ousmane Dembele je imao veliku ulogu u ovom susretu, postigao je gol i bio odličan u odbrambenim zadacima. U ovom trenutku ne znam koji klub priželjkujem u četvrtfinalu", rekao je Barcelonin trener Ernesto Valverde.

Njegov kolega s druge strane Antonio Conte rekao je kako je Leo Messi bio glavna razlika te da je Argentinac razlog zbog kojeg je prošla Barcelona, a ne Chelsea.

"Leo Messi je napravio razliku i Barcelona je zbog njega izborila četvrtfinale. Nedostajalo nam je sreće u ove dvije utakmice, jer su oni postizali golove u razdobljima kada smo mi dominirali i stvarali prilike. Međutim, ponovno se vraćam na najboljeg nogometaša svijeta i nemoguće je pobijediti kada je on u takvoj formi. Zahvalan sam svojim igračima jer su dali sve od sebe. Nemamo za čim žaliti, već se moramo okrenuti budućnosti i utakmici protiv Leicestera u nedjelju", rekao je Conte.