Zadovoljan startom
16

Conte nakon pobjede nad Lecceom: Inter ne smije biti varnica, treba postati dinamit

D. B.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Inter je u ponedjeljak navečer pobjedom nad Lecceom rezultatom 4:0 odlično počeo novu sezonu u italijanskoj Seriji A, a trener Nerazzurra Antonio Conte nije krio zadovoljstvo.

Marcelo Brozović, Stefano Sensi, Romelu Lukaku i ANtonio Candreva su postigli golove za Inter te tako usrećili navijače na San Siru.

"Počeli smo intenzivno poštujući ideju nogometa koju želim. Međutim, nisu mi se svidjele minute nakon vodstva 2:0 i to sam rekao ekipi. Želio sam da odmah napadnemo te da ne pomislimo da je gotovo. Međutim, performanse su bile dobre, vidio sam ideje u igri. Rezultat je odličan, jer je Lecce dobar tim. Moramo povećati mentalnu snagu i fokus, ali sam zadovoljan", izjavio je Conte.

On je nakon dolaska u Inter promijenio taktiku.

"Ova verzija formacije 3-5-2 je više napadačka evolucija stare formacije 4-2-4. Mislim da igračima odgovara ovaj sistem, a veznjaci su spremni povući prema naprijed", rekao je trener Nerazzurra.

Lukaku je pogodio na debiju u Seriji A.

"On je počeo na najbolji mogući način. Skroman je, on je nježni div, uvijek ima osmjeh na licu. Spreman je raditi za tim i biti na usluzi saigračima. Dobro je igrao i Lautaro Martinez, zaslužuje pohvale", kazao je Conte.

Najavio je da će ekipa raditi još više.

"Ne smijemo biti varnica, nego treba postati dinamit. Zapalimo ga, krenimo naprijed i radimo više nego ikad", završio je Conte.