Lijevi bek
55

Coentrao trenira sam, Real Madrid ga se želi riješiti

Klix.ba
Fabio Coentrao
Fabio Coentrao
Lijevi bek Real Madrida Fabio Coentrao oglasio se u utorak kada je objavio fotografiju na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako trenira u Valdebebasu. Ipak, Madriđani traže način da prekinu saradnju.

Tridesetogodišnji Coentrao ima ugovor s Realom koji vrijedi do 30. juna 2019. godine, a po kojem Portugalac zarađuje četiri miliona eura po sezoni. Ipak, dosad Real nije dobio nijednu ponudu za defanzivca.

Coentrao zbog toga trenira sam u Valdebebasu, a nije bio ni na američkoj turneji s ekipom Reala. Trenutno nije u mogućnosti da trenira s prvim timom, a njegove posudbe u Monacu i Sportingu nisu bile baš uspješne.

Novi klub iskusnom Portugalu traži njegov agent Jorge Mendes nakon što je Coentrao prošle sezone odigrao 44 utakmice za Sporting te je tražio da ne bude pozvan u reprezentaciju Portugala za proteklo Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Real je Benfici isplatio 30 miliona eura za njegove usluge 2011. godine, a bio je starter finala Lige prvaka 2014. godine kada je Real savladao Atletico Madrid. Mjesto u ekipi je izgubio od Marcela.