Nogomet
0

Coentrao: Svjetsko prvenstvo bi za mene moglo biti završeno

Klix.ba
Fabio Coentrao (Foto: EPA)
Fabio Coentrao (Foto: EPA)
Portugalski defanzivac Fabio Coentrao je u drugom poluvremenu napustio utakmicu protiv Njemačke na nosilima i definitivno ga neće biti u preostale dvije utakmice u grupi.

Njemačka je sinoć demolirala Portugal rezultatom 4:0 i tako pokazala svu svoju moć. Coentrao je u drugom poluvremenu trčao za loptom, kada je povrijedio aduktor, zbog čega je iznesen s terena na nosilima. Bolna grimasa na njegovom licu je bila znak da se radi o ozbiljnijoj povredi.

Nakon pregleda je portugalsko medicinsko osoblje ustanovilo da Coentrao sigurno neće biti na raspolaganju do kraja grupne faze.

"Mislim da je Svjetsko prvenstvo za mene završeno. Siguran sam da se radi o ozbiljnoj povredi, ali se nadam da nisam upravu. Nažalost, to se događa u nogometu. Ovo je tužan dan, najtužniji u mom životu, no, ovo je samo prva utakmica i uprkos porazu se možemo plasirati u drugi krug", izjavio je Coentrao za AS.

Napadač Hugo Almeida je također bio prisiljen da napusti teren zbog povrede, a glavni portugalski doktor Henrique Jones je potvrdio da će oba igrača odsustvovati između 10 dana i tri sedmice.

Prema ovim prognozama, Coentrao i Almeida neće igrati u preostale dvije utakmice protiv Gane i SAD-a.