Nogomet
56

Claudio Ranieri: Tajna našeg uspjeha su srce i duša

Klix.ba
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Nakon što je njegov Leicester City sinoć postao prvak Engleske prvi put u svojoj historiji, menadžer Claudio Ranieri je istakao da su srce i duša tajna uspjeha.

Bivši menadžer Rome, Juventusa i Intera je sa svojim timom Leicesterom osvojio Premierligu nakon što je Tottenham ispao iz utrke remijem sa Chelseajom. Ovaj uspjeh se smatra jednim od najvećih u historiji engleskog nogometa. Također, ovo je prva ligaška titula za Ranijerija u njegovoj tridesetogodišnjoj trenerskoj karijeri.

"Osjećam se odlično, kao što možete i pretpostaviti. Bio sam kući, ručao sa svojom majkom, a onda sam se avionom vratio u grad i gledao utakmicu. Emocije su bile na maksimumu. Mislim da su srce, duša i igrači tajna našeg uspjeha. Uradili smo dobar posao, veoma sam sretan zbog ove titule. Da sam je osvojio na početku karijere, možda bih je dosad zaboravio. Sada sam veoma star čovjek i mogu se osjećati mnogo bolje zbog titule. Sretan sam i zbog navijača, predsjednika i cijele Leicesterove zajednice. Mi želimo napredovati", izjavio je Ranieri za Sky Sports.