Nova šansa
44

City može iskoristiti rupu u zakonu i zaigrati u Ligi prvaka i naredne sezone

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Manchester City će, kako tvrde pravni stručnjaci, uprkos zabrani UEFA-e i naredne sezone moći učestvovati u Ligi prvaka ukoliko zatraži od Suda sportske arbitraže (CAS) u Lozani da im zamrznu status dok se njihova žalba ne riješi.

UEFA je u petak zbog kršenja finansijskog fair-playa kaznila klub s Etihada dvogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja, dok je City dužan i uplatiti novčanu kaznu od 30 miliona eura.

Odmah su uputili žalbu CAS-u od kojeg se može zatražiti posebno izuzeće koje ukida suspenziju dok njihov slučaj ne bude u potpunosti riješen, navode engleski mediji.

U slučaju da City ne zatraži izuzeće, gotovo sigurno neće biti u žrijebu za narednu sezonu jer je žrijeb kvalifikacija 9. juna, a grupne faze počinju 27. augusta.

"Izvjesno je da će City tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoriste," naglasio je vodeći pravnik u sportskim pitanjima John Mehrzad.

Saslušanje Engleza moglo bi se prema trenutnom rasporedu CAS-a dogoditi tek početkom naredne godine, dok je gotovo nemoguće da to bude prije jula ove godine.