Anketa o bh. reprezentaciji
0

Čitatelji Sarajevo-x.com: BiH ide u Južnu Afriku!

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Sudeći prema anketi provedenoj na našem portalu koja je glasila "Reprezentacija BiH će uspjeti preskočiti Portugal na putu za SP u JAR-u?" čitatelji Sarajevo-x.com uvjereni su da će reprezentacija BiH pod vodstvom selektora Miroslava Ćire Blaževića proći Portugal i tako se plasirati na Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Južnoj Africi naredne godine.

Od ukupno 6749 glasača, njih 71 posto ili 4815 vjeruje u prolaz "zmajeva" nakon utakmica koje će se odigrati 14. novembra u Lisabonu i 18. novembra u Zenici pred domaćom publikom.

Daleko manje je onih koji misle da reprezentacija naše zemlje neće uspjeti preskočiti i posljednju prepreku za odlazaka na Svjetsko prvenstvo. Broj korisnika našeg portala koji ne vjeruju u uspjeh reprezentacije BiH je 1934, odnosno 29 posto.

Iz provedene ankete jasno je da je javnost skoro pa ujedinjena u vjerovanju da će reprezentacija BiH ostvariti historijski uspjeh i plasirati se na SP u JAR-u 2010. godine.

Podsjećamo da se igrači BiH nalaze u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj gdje se pripremaju u vrhunskim uslovima nakon čega će se vratiti u Sarajevu odakle imaju let za Portugal, gdje ih očekuje prvi susret.