"Vjerujte Robertu"
481

Ćiro: Prosinečki je čisti pogodak za BiH, trenerski je nadaren više i od Slavena Bilića

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Miroslav Ćiro Blažević je u izjavi za Klix.ba kazao da je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila pun pogodak time što je na mjesto selektora izabrala Roberta Prosinečkog.

"Čisti pogodak!", samouvjereno je odgovorio Ćiro na pitanje o izboru Prosinečkog na mjesto selektora BiH.

Bivši selektor BiH i Hrvatske vjeruje da će Prosinečki s reprezentacijom BiH napraviti veliki rezultat.

"Prosinečki će sigurno dati satisfakciju nogometnom puku BiH, jer je znalac, jer je jedna moralna vertikala i što je nainteresantnije ambiciozan je, jer on nikada ne bi preuzeo tu odgovornost da nije siguran da će vam svima dati satisfakciju", kazao je Blažević.

Ćiro smatra da Prosinečki neće imati problema s vođenjem reprezentacije i da će se odlično snaći u okolnostima koje ga čekaju, a to se prvenstveno odnosi na poznavanje prilika u bh. nogometu.

"Tu nema nikakvih prepreka. Prosinečki je samostalan čovjek koji zna svoj posao. Niko mu se neće moći miješati bez obzira na stanovite deformacije ljudi koji vode savez", smatra Ćiro.

Vrlo je interesantno to što Ćiro tvrdi da je Prosinečki čovjek s najvećim trenerskim darom od svih onih koji su igrali u legendarnoj reprezentaciji Hrvatske pod njegovim vodstvom od 1994. do 2000. godine.

"Pa čovječe, to je bez ikakve dvojbe trener s najvećim darom od svih iz one generacije Vatrenih", kazao je Ćiro, a nakon što smo ga upitali da li to znači da je Prosinečki više nadaren i od Slavena Bilića, poručio je: "Pa oni su radili zajedno i lako se mogu porediti, jer najveći rezultati koje je Bilić postigao s Hrvatskom napravljeni su dok je Prosinečki bio u štabu".

Navijačima Zmajeva Ćiro je poručio da vjeruju Prosinečkom, jer ih on neće razočarati.