Vjeruje u selektora bh. tima
0

Ćiro Blažević: Zapamtite, Sušić će uspjeti iz drugog puta

Piše: Edin Isanović
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Arhiv)
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Arhiv)
Bivši selektor bh. nogometne reprezentacije Ćiro Blažević zabilježio je pobjedu u okviru 20. kola prvanstva Irana. Njegov Mes Kerman napravio je veliko iznenađenje pobijedivši u gostima lidera Esteghlal sa 1:0. Strijelac pogotka bio je Hasanzadeh u 86. minuti.

Kontaktirali smo Ćiru Blaževića koji je odmah istakao:

"Bila je izuzetno teška utakmica. Nije lako pobijediti lidera, a mi smo to uspjeli. Otkriću vam nešto. Razlog ove pobjede je dolazak mog velikog prijatelja Envera Lugušića u posjetu. On mi je donio sreću. Ispričao mi je nekoliko interesantnih viceva koji su mi popravili raspoloženje. Mislim da je Luga jedan od najboljih trenera golamana na svijetu. Persepolis je napravio veliki posao njegovim angažmanom."

Podvukao je kako u nastavku prvenstva Mes Kerman treba osigurati opstanak.

"Kada sam stigao klub je imao samo jedan cilj - opstanak u elitnom razredu. Trenutno smo na 14 mjestu od 18 timova. Naredni dvoboj igramo kući i sa nova tri boda idemo ka sredini tabele. Optimista sam."

Potom se osvrnuo na ostanak Safeta Sušića na selektorskoj poziciji bh. tima.

"Uvijek je imao moju podršku. Sa nestrpljenjem sam gledao svake utakmice bh. selekcije i mislim da smo trebali igrati na Euru. Pokradeni smo u Parizu. Pa i francuske novine su pisale da onaj kontakt Spahića i Nasrija nije bio jedanaesterac. No, nema se smisla vraćati unatrag. Zapamtite, Sušić će uspjeti iz drugog puta, odvest će BiH na veliko takmičenje. Vjerujem u njega i njegove saradnike. Povući će najbolje poteze", siguran je bivši selektor našeg nogometnog tima.

Na kraju je popularni Ćiro naglasio kako mu je lijepo u Iranu, ali da jedva čeka dolazak u Hrvatsku i BiH.

"U Sarajevu sam u februaru. To me posebno veseli, jer svi znaju da u tom gradu imam mnogo prijatelja", zaključio je Blažević.