Bivši selektor zadovoljan
0

Ćiro Blažević: Sine, nekada je dojam važniji od rezultata

Piše: Edin Isanović
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Arhiv)
Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Arhiv)
Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Ćiro Blažević trenutno je u Iranu. Imenovan je za glavnog menadžera tamošnjeg kluba Mes Kerman. "Trener svih trenera" naglašava da je sinoć gledao prijateljsku utakmicu BiH – Brazil.

Sa nama je podijelio utiske okršaja u St. Gallenu. "Pobjede, porazi i neriješeni ishodi su sastavni dio nogometa. Ono sinoć bio je častan poraz. No, treba uzeti u obzir da je okršaj u Švicarskoj imao revijalni karakter, a BiH je odigrala odlično. Sine, nekada je dojam važniji od rezultata, a Sušićevi izabranici ostavili su jak dojam. Vjerujem da navijači nisu razočarani, iako je gol postignut u sudijskoj nadoknadi", kaže Ćiro Blažević za Sarajevo-x.com.

Ponovo je pohvalio selektora našeg nacionalnog tima. "Sušić je rođen pod sretnom zvijezdom. Uvijek za njega kažem da je bio jedan od najboljih igrača bivše Jugoslavije. Ubijeđen sam da će uspjeti odvesti BiH na veliko takmičenje", napomenuo je Blažević, koji nam je na kraju rekao nešto više o svojoj novoj funkciji.

"Ponuđen mi je posao glavnog menadžera kluba. Ja se za sve pitam. No, prije svega ja sam nogometni trener i ne znam kako ću se snaći u ovoj ulozi. Ja sam ambiciozan čovjek i ako budem vidio da ne ide odustat ću i radit ću ono što sam radio nekoliko posljednjih decenija - biti trener", zaključio je popularni Ćiro.