Nogomet
1

Ćirina Sloboda ostvarila prvu pobjedu, u Gunji savladan Jadran

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ekipa Slobode koju s klupe predvodi "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević ostvarila je pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici, ujedno i prvoj utakmici u 2014. godini.

Na poziv sportskih prijatelja iz Gunje, tuzlanski fudbaleri su otišli na megdan Jadranu, koji se takmiči u trećoj ligi susjedne Hrvatske.

Iako se domaćin trudio da obezbjedi maksimalne uslove za odigravanje utakmice, zaleđen teren i hladnoća nisu bili saveznici nogometašima oba tima. Ipak, Sloboda je potvrdila da je kvalitetniji sastav, a nakon 90. minuta Tuzlaci su slavili sa 4:1.

Prvi gol za Slobodu u 2014. godini postigao je Semir Kapić, koji je iz Olimpica došao na Tušanj. Potom je u drugom dijelu u dva navrata pogodio Omar Pršeš, a svoj prvjenac postigao je i Ermin Huseinbašić. U finišu susreta domaći su postigli počasni pogodak za konačnih 1:4.

U prvom dijelu za Slobodu su igrali: Fejzić, Salihović, Moranjkić, Mehanović, Mehidić, Omić, Husić, Kapić, Musić, Efendić i J. Mujkić, dok je u drugom dijelu Ćiro na teren poslao postavu: Hadžić, Nezić, Čejvanović, A. Mujkić, Halilović, Jahić, Ferizović, Salamović, Prše, Omerović i Huseinbašić.