Reprezentativka SAD-a
8

Cijepa mreže u 7. mjesecu trudnoće: Nogometašica najavila povratak poslije porođaja

DP
Foto: screenshot/twitter.com/BeastModeSoccer
Foto: screenshot/twitter.com/BeastModeSoccer
Reprezentativka SAD-a nije na porodiljskom iako je u sedmom mjesecu trudnoće, nego umjesto toga još uvijek vrijedno trenira.

Alex Morgan je s nacionalnom ekipom Sjedinjenih Država osvojila Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Proteklih mjeseci mnogi navijači su se pitali hoće li Morgan biti spremna za iduće Olimpijske igre, jer je u sedmom mjesecu trudnoće.

Morgan marljivo trenira i tokom trudnoće, a videosnimak s treninga pokazuje da još uvijek ima jak i precizan udarac.

Reprezentativka SAD-a kaže da će s intenzivnijim treninzima početi u maju, samo mjesec dana poslije porođaja. Iako nosi novi život, tehnika udarca i njen rad nogu zadivili su navijače reprezentacije širom SAD-a. Svi su oduševljeni njenom posvećenošću, ali uskoro će morati odustati od velikih tjelesnih napora.

Članice ženske nogometne reprezentacije SAD-a poslije porođaja prekidaju aktivno igranje u razdoblju od godinu dana, piše SB nation.

Olimpijski turnir se održava u kolovozu. Ako želi biti dio ekipe, Morgan će se morati vratiti u formu za manje od četiri mjeseca poslije porođaja. Zvuči kao težak zadatak, ali posljednji videosnimak govori da za ovu damu nema nemogućih misija.