Serie A
120

Chievo u 91. minuti pogotkom 40-godišnjaka osvojio bod protiv Intera

Piše: E. B.
Sergio Pellissier (Foto: EPA-EFE)
Sergio Pellissier (Foto: EPA-EFE)
Inter je na gostovanju kod Chieva u okviru 17. kola italijanske Serie A vodio sa 1:0 sve do 91. minute, no ostao je bez pobjede pogotkom 40-godišnjeg Sergija Pellissiera.

Nerazzurri su poveli rezultatom 1:0 u 39. minuti susreta na Bentegodiju. Mauro Icardi je uposlio Danila D'Ambrosija na lijevoj strani, bočni igrač Intera je ubacio loptu pred peterac po zemlji, a Ivan Perišić je zakucao preko nemoćnog Stefana Sorrentina u mrežu za 1:0.

Potom smo vidjeli po jednu neiskorištenu stopostotnu priliku na obje strane. Najprije je Sorrentino odbranio Icardijev šut u 56. minuti, a samo dvije minute kasnije Samir Handanović je čudesnom reakcijom spasio svoj gol nakon udarca Sergija Pellissiera.

Ipak, 40-godišnji veteran u redovima Chieva koji je počeo susret u startnoj postavi je u 90+1. minuti pretrčao D'Ambrosija i Milana Škriniara i prebacio Handanovića za konačnih 1:1.

Parma i Bologna su podijelili bodove odigravši 0:0. derbi kola igra se večeras u Torinu gdje Juventus od 20:30 sati dočekuje Romu.