Objavljuje knjigu
3

Chiellini: Melo je bio jabuka razdora, a Balotelli je zaslužio šamarčinu

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski stoper Giorgio Chiellini sljedeće sedmice objavit će autobiografsku knjigu, a tim povodom je dao intervju za La Repubblicu u kojem je negativno govorio o dvojici bivših saigrača.

"U karijeri su me jako razočarala dva igrača - Mario Balotelli i Felipe Melo. Balotelli je negativna osoba koja ne poštuje ekipu. Tokom utakmice s Brazilom na Kupu Konfederacija 2013. godine uopšte nije učestvovao u ekipnoj igri, zaslužio je šamarčinu. Ljudi misle da je bio u pet najboljih napadača, ali za mene nije bio ni u 20. Međutim, ima neko gori od njega, a to je Melo. On je gori od najgoreg. S njim je sve uvijek bilo na rubu tučnjave, rekao sam ljudima u klubu da je on jabuka razdora", ispričao je Chiellini koji je najavio da će sav prihod od prodaje knjige ići u humanitarne svrhe.

Sjajni nogometaš je u knjizi otkrio i kako mrzi Inter, ali je onda pojasnio o kakvoj se mržnji radi.

"Želim to pojasniti. Mrzim Inter onako kako je Jordan mrzio Pistonse, ne mogu sebi pomoći. Naravno da se mogu smijati s igračima Intera nakon što se potučemo na terenu, nismo neprijatelji. Ne samo to, kad sam prošle godine povrijedio koljeno, poruka podrške koja me je najviše obradovala bila je ona koju sam dobio od Javiera Zanettija. Sportska mržnja je normalna, ona je dio sporta", dodao je.

Inače, Chiellini je istinska legenda Juventusa za koji je odigrao gotovo 400 utakmica u posljednjih 15 godina otkako je došao iz Rome.