Nogomet
0

Chicharito u srijedu na treningu Man. Uniteda

Totalsport
Chicharito (Foto: AFP)
Chicharito (Foto: AFP)
U nedjeljnom prvenstvenom ogledu protiv Chelseaja, stradao je meksički napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez Chicharito nakon grubog starta Ashleyja Colea. Iako su u Unitedu strahovali da su izgubili svog napadača na nekoliko sedmica, povreda ipak nije teže prirode.

Ashley Cole je u 79. minuti utakmice, u kojoj je Manchester United slavio s 3-1, te je zadržao čelnu poziciju na tabeli s 15 bodova nakon 5 kola, s lijevom nogom grubo startao na desni zglob Chicharita. Sudac je dosudio žuti karton igraču Chelseaja, ali ipak nije dosudio kazneni udarac za domaću ekipu.

Iako su se u ekipi s Old Trafforda pribojavali duže pauze svog 23-godišnjeg meksičkog napadača, koji je već imao jednu pauzu početkom sezone, zbog lakšeg potresa mozga kojeg je dobio tokom turneje kluba po SAD-u u julu, dodatna testiranja pokazala su da Chicharitova noga nije slomljena.

"Chicharitova noga je samo malo otekla, ništa strašno. Očekujem da će bez problema odraditi trening u Manchester Unitedu već u srijedu", izjavio je Chicharitov agent Eduardo Hernandez.