Klub ih suspendovao
0

Chelseajevi uposlenici oštetili trofej Lige prvaka

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
FC Chelsea je doživio novu sramotu, troje uposlenika kluba je neovlašteno ušlo u sobu na Stamford Bridgeu, u kojoj je bio smješten trofej Lige prvaka. Dok su se fotografisali s njim, trofej im je ispao i oštetio se.

Jedna od ručki je ostala visiti uz sam pokal. Članovi klupske radne zajednice pospremili su ga na mjesto kao da se ništa nije dogodilo i napustili sobu. Idućeg radnog dana jedan je drugi djelatnik kluba primijetio štetu i prijavio incident klupskom rukovodstvu, koje je pokrenulo trenutnu internu istragu.

Ispalo je da su nestašni uposlenici ušli u sobu izvan radnog vremena, kada uopće nisu trebali biti u radnim prostorima. Na djetinjasti su se čin odlučili kako bi se prijateljima pohvalili raritetnim fotografijama. Nagrađeni su trenutnom suspenzijom. Hoće li dobiti i otkaz, tek će se vidjeti.

Po hitnom postupku trofej je klupsko vodstvo naručilo na popravak kod uglednoga londonskog servisera srebrnog posuđa, te je šteta otklonjena bez problema.

Nevjerovatnom se čini spoznaja da je trofej, premda iznimne vrijednosti, nezaključan stajao nadohvat ruke radnom osoblju kluba. Većina klubova osvajača Lige prvaka držala ga je u trofejnim salonima. U Chelseaju su se radije odlučili na turneju: željeli su, seleći ga iz prostorije u prostoriju, pokazati zahvalnost spram 400-tinjak članova radne zajednice koji godinama predano rade u adinistraciji kluba Romana Abramoviča.

"Trofej je nenamjerno oštećen tokom neovlaštenog fotografiranja. Nastala je šteta bila minorna i ubrzo je otklonjena. Više od toga u ovom trenutku ne bismo komentirali", izjavio je glasnogovornik.