Nogomet
0

Chelseajevi igrači traže od Abramoviča da vrati Mourinha

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekoliko je starijih igrača Chelseaja zatražilo od vlasnika kluba Romana Abramoviča da vrati u klub Josea Mourinha nakon što talijanski trener Carlo Ancelotti dobije očekivani otkaz, piše u četvrtak Daily Mirror.

Nogometaši čija se imena ne spominju smatraju da jedino sadašnji trener Real Madrida, koji je vodio Chelsea od 2004. do 2007., može vratiti klub na pobjedničku stazu nakon vrlo loše sezone u kojoj će klub, izvjesno je, ostati bez ijednog trofeja. Igrači navodno smatraju i da bi dobro bilo da se u klub vrati Holanđanin Guus Hiddink koji bi u ulozi direktora predstavljao svojevrsnu tampon-zonu između Mourinha i Abramoviča koji se u prošlosti nisu dobro slagali.

"Očekujemo da će Carlo otići na ljeto, a Jose i Guus je opcija koju preferiramo. Znamo da je Jose bio na večeri s Abramovičevim savjetnicima kad je prošli mjesec bio na utakmici Fulhama i to mora biti dobar znak da su ponovno spremni raditi zajedno", rekao je Mirroru igrač koji je želio ostati anoniman.

Tabloid, međutim, tvrdi da će se želja igrača teško ostvariti jer bi Abramovič priznao da je pogriješio kad je otpustio Mourinha, što ne želi napraviti, a uz to, i Hiddink navodno nema namjeru napustiti klupu Turske prije završetka Europskog prvenstva 2012. Zato se među mogućim Ancelottijevim nasljednicima vrti veliki broj imena, od Louisa van Gaala i Rafe Beniteza, do Didiera Deschampsa, Andrea Villas-Boasa, Marcella Lippija, Franka Rijkaarda, Marca van Bastena...